Turneringsregler

Här står tävlingsregler till samtliga turneringar som spelas på EQLAN Påsk 2021.  Tänk på fair play i samtliga turneringarna. Den ända tillåtna ”fusket” på EQLANs turneringar är ordentligt med sömn tänk på det!

Reglerna är skrivna ganska sammanfattande så om det uppstår några funderingar är det bara att höra av sig till någon i crew. (Eqlans discord sida funkar bra  https://discord.gg/Pvb9tp2RvZ )  Lycka till i samtliga turneringar önskar vi i crew!

Vi använder så Challonge så mycket det går. Inte när vi använder swiss formatet dock, det är dåligt optimerat på Challonge.

Använd gärna  http://mapban.eu för map veto i de spel där de är nödvändigt.

Slutspel är om inget annat nämns: single elimination. Alltså förlorar man åker man ut.

Om vi tävlar i best of 3 eller 5 så har laget/spelaren rätt att få max 5 minuter paus mellan matcherna.

Begrepp:

Round Robin: Alla möter alla

Double Elimination: Ett vanligt slutspel där de som förlorar en match får en extra chans att komma tillbaka i turneringen

Swiss: Det krävs ett visst antal vinster för avancemang, oftast tre. Man möter alltid motståndare med samma antal vinster/förluster. Detta kommer leda till att hälften av alla spelare/ lag går vidare.

*= mest troligt antal tävlande

Ultimate gamer poäng “stackar” inte vilket innebär att man max kan få 5 poäng per spel. Jätteviktigt att man skriver upp sitt nickname man använde när man anmälde sig till lanet, när man anmäler sig till turneringar. Detta är viktigt för annars blir det jättesvårt att räkna poängen till Ultimate Gamer.